Februar - CRVENI KRST ČAČAK Zvanična prezentacija

...
Idi na sadržaj

Glavni meni

Aktivnosti > 2023Razorni zemljotres koji je zahvatio Tursku i Siriju ostaviće velike posledice po ljudske živote i infrastrukturu i imaće dugoročne potrebe za humanitarnom podrškom.

Prema trenutnim podacima više od 16 hiljada ljudi je poginulo, a više od 60.000 je povređeno.

Crveni krst Srbije još jednom poziva sve koji su u mogućnosti da se priključe i doniraju novčana sredstva preko namenskog računa Crvenog krsta Srbije za pomoć ugroženom stanovništvu Turske i Sirije. Zahvaljujemo se svima na iskazanoj solidarnosti do sada!

#zemljotres #turska #sirija #crvenikrst #earthquake #turkey #syria #redcross

.

Čačanski Crveni krst svečano je obeležio 147 godina postojanja

U prisustvu brojnih gostiju najboljim volonterima uručene su zahvalnice za dosadašnji humani rad, a priznaje za humani čin uručeno je Nini Basarić koja se odrekla rođendanske torte povodom 18. rođendana i taj novac opredelila za decu, korisnike Narodne kuhinje.

Za volonterski rad u Crvenom krstu Čačak dug 20 godina zahvalnica je uručena Miroslavi Stevanović čiji je preminuli suprug takođe volontirao tri decenije. Miroslava je radila u vrtiću, danas je u penziji, ali i dalje volontira u Crvenom krstu. Priznanje najbolja volonterka pripalo je Biljani Petković, studentkinji Fakulteta tehničkih nauka u Čačku i Jovani Radović učenici čačanske Gimnazije. Miroslava, Biljana i Jovana su različitih godina starosti i volonterskog staža, ali je motiv za sve isti: da pomognu svima koji su u nevolji, u svakoj situaciji.

   

-Crveni krst Čačka predstavlja centar humanosti Srbije, rekao je  prilikom posete Čačku generalni sekretar ove organizacije na nivou Srbije Ljubomir Miladinović. Veliki broj volontera i poslovnih partnera okupljenih na svečanosti pokazuje njihovo veliko poverenje u čačansku organizaciju dodao je Miladinović.
Osim volonterskih i akcije dobrovoljnog davanja krvi značajna su aktivnost Crvenog krsta. Samo u prošloj godini na nivou Srbije prikupljeno je 208 hiljada jedinica dragocene tečnosti.
-Crveni krst Čačka je mnogo više od odgovorne organizacije, poručila je sekretar Crvenog krsta u Čačku Nataša Cvijović i najavila ciljeve ove organizacije i u 2023. godini. Prošlu godinu obeležile su impozantne cifre u svakom pogledu. U ime grada Čačka prisutne je pozdravio pomoćnik gradonačelnika Miroslav Petković zahvalivši volonterima i kolektivu Crvenog krsta što su zastupljeni svuda i na svakom mestu, od manifestacija do reagovanja u uslovima krize.

Crveni krst Srbije formiran je 6. februara 1876. iste godine osnovan je i odbor u Čačku, jedan od 35 u čitavoj Srbiji.


 
 
Nazad na sadržaj | Nazad na glavni meni