Januar - CRVENI KRST ČAČAK Zvanična prezentacija

...
Idi na sadržaj

Glavni meni

Aktivnosti > 2022

7.januar 2022.
Otvoreno srce za dečiji osmehU organizaciji čačanskog Crvenog krsta na Gradskom trgu u Čačku organizovano je božićno darivanje najmlađih sugrađana. Služile su se ušećerene jabuke, medenjaci i božićni keksići. Druženje volontera Crvenog krsta i mališana dopunilo je tradicionalno okupljanje građjana u centru Čačka. Prema rečima volontera Nenada Gavrilovića najveće zadovoljstvo je kada se izmami osmeh najmlađih, a danas je bila prava prilika za to- poručio je dugogodišnji volonter, inače jedan od tri dobitnika priznanja Crvenog krsta Srbije za proteklu godinu.

Crveni krst je sinonim za humanost i dobročinstvo, a građani Čačka su prepoznatljivi po plemenitosti i pomoći onima koji su u nevolji.

-Za sve nas cilj je jedan- da zajedno sa građanima Čačka pružimo ruku prijateljstva i pogrške onima kojima je pomoć potrebna. Hvala svim ljudima dobre volje koji su za sve ove praznike pomagali našim sugrađanima, a svi mi u Crvenom krstu smo se potrudili da novogodišnji pokloni, hrana, higijenski paketi i druge neophodne stvari stignu do naših korisnika.- poručuju volonteri u svoje i u ime zaposlenih u Crvenom krstu.
Zahvaljujući podršci grada Čačka, Crvenog krsta Srbije i donatora u 2022. godini pored 750 korisnika Narodne kuhinje, posebna pažna ce biti ukazana starijim licima i deci sa seoskog područja.19.januar 2022.
Plivanje za Bogojavlјenski krstCrveni krst Čačak u saradnji sa Gradom Čačkom, crkvom Svetog Vaznesenja, Narodnim muzejom, Domom kulture i Sportskim centrom ``Mladost``, po osamnaesti put organizovali su manifestaciju``Plivanje za Bogojavlјenski krst``, na Bogojavlјenje, 19.01.20122.godine.

Volonteri Crvenog krsta Čačak prisustvovali su przničnoj liturgiji u hramu Svetog Vaznesenja , svečanoj litiji od hrama Svetog Vaznesenja do Gradske plaže , plivanju za Bogojavlјenski krst, akciji dobrovolјnog davanja krvi koja se organizovala u prostorijama Fudbalskog kluba Borac na Gradskoj  plaži, kao i Bogojavlјenskoj akademiji u Domu kulture.

Zahvalјujemo se našim hrabrim plivačima koji su ujedno bili I dobrovolјni davaoci krvi.


 
 
Nazad na sadržaj | Nazad na glavni meni