Jul / Avgust - CRVENI KRST ČAČAK Zvanična prezentacija

...
Idi na sadržaj

Glavni meni

Aktivnosti > 2013

31. jul

NOVI PROSTOR ZA OKO 700 KORISNIKA

U prisustvu gradskog i rukovodstva Crvenog krsta Čačak ozvaničen je završetah prve faze radova na objektu namenjenom za smeštaj ove organizacije, Narodne kuhinje, pekare i prodavnice hrane za socijalno ugrožene građane, čija je gradnja u Ulici vojvode Stepe započeta pre 11 godina. Radovi zaločeti 2002., nastavljeni su 2013. godine, podsetio je tom prilikom gradonačelnik Vojislav Ilić, i naglasio da je za ovu investiciju iz budžeta izdvojeno oko šest miliona dinara, odnosno da će za kompletan završetak zgrade i njeno opremanje biti potrebno ukulno 20 miliona dinara.

Pošto je izrazila zahvalnost čelnicima lokalne samouprave koji su odlučili da 11 godina nakon početka radova, obezbede sredstva za završetak prve faze i donesu odluku da objekat do kraja ove godine konačno bude priveden nameni, sekretar GO Crvenog krsta Biljana Davidović je naglasila da će to biti od izuzetnog značaja ne samo za ovu organizaciju, već prevashodno za sve korisnike njenih uspuga.

Posao dovršetka. radova na objektu Narodne kuhinje na javnom tenderu dobila je agencija „Aki“ koja je, umesto za 60, posao obavila za 30 dana. Za to vreme radnici ove firme su, kaže rukovodilac gradnje Aleksandar Čopić, ugradili stolariju na objektu, oluke i gromobrane, i uradili fasadu poštujući novi Zakon o energetskoj efikasnosti. Po njegovim rečima, struktura objekta, površine oko 515 kvadratnih metara, je prilagođena potrebama korisnika i u njegovom sklopu su uprvana zgrada, kuhinja, pekara, lokal za prodaju hpeba, a pored njega i distributivni prostor za kamione, nosivosti do pet tona.


 
 
Nazad na sadržaj | Nazad na glavni meni